Snö!

Är det här uppe, ca 20 cm har det kommit idag (no kiddin!!!)
Men det är mysigt på sitt sätt men det är lite jobbigt med tanke på den där genvägen går igenom skogen (=snödrivor i massor!) Fast det är kul =)

Jag hade fått en kommentar (yay! fler såna tack!) från Freddy och här kommer svaren..

Varför vi skulle städa restaurangen? Ja du, mer än att det verkligen (verkligen) behövdes så har jag ingen aning =) Men det var ostädade toaletter som hade stått i ett halvår.. Ett stökigt kök.. Om du tänker på att dom har förmodligen bara gjort en otroligt slarvig städning och sen dratt.. Sen har vi även kånkat bord och stolar. Först till ena sidan av matsalen. Sen städa och olja in den delen som var tom. Oooch sen tillbaka med alla stolar och bord.. =)
Och det bästa? vi blev inte klara idag så vi ska dit imorrn igen.. Men men, vad gör man inte =)

Och människorna här uppe? Ja, lika knäppa som alla donken människor verkar vara! Så det blir nog väldigt bra =)

Oj, vad mycket donken prat det blev nu.. Aja, det får ni ta =)

Sitter nu och lyssnar Idol Erik - The Show Must Go On. Ok, jag brukar inte se Idol men i år så började jag se lite grann och man måste ju bara medge. Killen kan sjunga!!

Så nu ska jag höra den en gång till och laga min matlåda till imorrn, pannkakor =)

Bai

Hemmakväll

Yup, grabbarna drog för en stund sen till en annan stuga för fest, men jag känner mig så trött och mör i kroppen så jag stannade hemma och tar det lugnt.. =)

Gårdagen var kul dock en sån jäääävla kö till utestället så det hela slöt med att vi åkte till en annan stuga för en hederlig hemmakväll =) (om vi säger så, säg munken och gute kön på sommare gånger 3-4 så närmar vi oss hur den här kön såg ut...)

Eftersom det är första advent och det faktum att jag inte ett uns med juldekorationer eller ljus i stugan så tar jag upp för det genom julmust och filmen Miracle on 34th street.
Det är en sån där mysig julfilm som bara kurar upp sig i soffan och bara..myser och längtar till julen. Se den i jul, ni kommer inte att ångra er! (Angelica.. det är en bra film, se den!)

Imorrn så väntar städning på jobbet.. (yay...) ok, tänk på pengarna Anna.. Tänk på pengarna och inte på att vi ska olja in matsalsgolvet och storstäda köket (och det är bara det som vi har råkat snappa upp, det lär vara mer..)

Nej, just det, tänk på pengarna!

Ha en trevlig första advent och tänd ett ljus för mig va? =)

Kram


Snöar

Det snöar. Ni vet såna där små mjuka flingor som dalar ner sakta mot marken? Det är väldigt lugnt och rogivande..

Grabbarna sover ännu, vet inte hur länge dom var vakna igår, men jag sov =) Fast jag sov länge jag med, väldigt skönt efter gårdagen!

Det har ännu inte riktigt sjunkigt in att jag ska bo här i ett halvår.. Jag vet inte varför men just nu så känns det bara som typ semester.. Fast det lär väl försvinna när man börjar jobba..

Nej, lite frukost och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra innan grabbarna vaknar.. Det visar sig!


Bai


Sälen!

Jaha, då var vi framme i Sälen. Efter en lååång resdag så är det ganska skönt att bara göra det vi gör nu.. Har precis ätit mat och ser nu på tv.
Vi är ganska trötta och sega så det händer nog inte så mkt mer ikväll... Vad har annars hänt under dom här dagarna då?

Ja, jag har packat och fixat hemma,
vi har tagit en båt, två tåg och en buss för att komma hit.
Vi har hunnit skriva anställningsbevis och gått en runda i restaurangen.. sen har det säkert hänt mkt mer men jag är så trött i huvudet så ingenting funkar just nu..

Aja, vi blev iaf skjutsade till stugan av Amir, jag ska även bo med Martin & Hugo i ca två veckor, tills resten av grabbarna kommer. Sen ska jag ha min stuga för mig själv (Yes!) till januari och då kommer resten av tjejerna..

imorrn så väntar mer uppackning (jag vet dock inte hur mkt jag ska packa upp här inne, jag menar -  2 veckor är inte mkt och sen ska fastighetsgubben som just nu bor i min stuga ha flyttat ut..) och sen ska vi även dra på oss vår äventyrslusta och ta en promenad för att se om vi kan luska ut vart vi är.

Wish us luck!!

Vi hörs imorrn när min hjärna har återhämtat sig från överhettningen från flytta, resa och all info som Amir slängde åt oss..

packa, packa, packelipacka

Ni kan ju gissa hur bra det går för mig...? Fast det går egentligen inte så dåligt det är bara att det är så tråååkigt!

Började nu på morgonen men först hamnade jag här en stund, sen packade jag lite till, sen pluggade jag lite McD, packade lite till, nu är jag här igen..
Hmm, börjar se ett mönster här..

nej, lite packa igen och sen är det in till stan för att fika och fixa allt möjligt!

Not many days to go...

dagarna rullar på, som dom brukar göra.. Men av någon anledning så hinner jag inte med så mycket som jag skulle vilja göra.. Bad combination..

Jaha, idag var det sista dagen med älsklingarna på ett halvår, visst det var inte roligt men det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara.. Fick en påse med julklappar av dom idag, med en mycket bestämt order om att jag inte fick öppna dom innan julafton! Så det är väl bara att lyda =)

Hade mitt samtal med Magnus idag, det gick bra, fick bra tips och så. Och den där smidiga och lätta pärmen som jag kommer att bo med kommande halvåret.. =) har redan svarat på en hel del frågor. Efter det så fikade jag med Jennie och Sara, mkt mysigt!

Imorrn väntar en liten to do lista som just nu ser ut så här:

-Fika med Sofie från jobbet
-Lämna in lönlapp på Nordea
-Gå till Specsavers och spänna glasögon
-Köpa Twilight på engelska
-Ställa (förmodligen) dumma frågor om pärmen antingen till Sofie/Carro/Magnus.
-Packa!

Quit a busy day... =) Vad ska ni göra imorrn?

5 dagar kvar

Oups nu börjar det närma sig! Fast nu har jag börjat lugna ner mig lite inför packning och resan. 
Äntligen har frasen "Allt löser sig, på nåt sätt!" börjat framträda igen, och jag har väntat på det! Det är en många saker som jag har lärt mig på mina resor och det är en få saker som jag faktiskt använder!!

aja, igår var det avskedsfesten, om man nu kan kalla den så, och slutbetyget är: Vi är ett skumt gäng som jobbar på Donken, fast väldigt roliga! Nej, men det var glada människor, gott att dricka och mycket prat och bus. en bra fest helt enkelt!

Idag så händer det inte så mkt, ska förmodligen in till stan en sväng, ska till optikern och be att dom spänner glasögonen lite grann.. Fast det skulle jag även kunna ta imorrn för då ska jag in och ha ett möte med Magnus!
Jag ska få boken och pärmen som jag ska ha med mig till Sälen och plugga i! =)

Men nu glömde jag ju en sak! Det är ju bio ikväll!! Ikväll så blir det (äntligen) New Moon med ett gäng från jobbet! Ska bli väldigt nice, är så sjukt peppad att sen den filmen!

Nä, vi hörs senare

New Moon

Vill verkligen se den filmen!! Var väldigt sugen på att sticka till premiären och se den, men dels så kunde ingen annan, plus att det är ett gäng från jobbet som ska se den nästa vecka. Ska se den då! Och ni kan räkna med att jag skriver om den sen! =)

nä, natti natti, jag ska upp och jobba imorrn. Sista passet! Känns lite skumt..

New eyes


Första paret...

sidan.. visst är dom fina? =)


Andra paret..

och sidan på dom...


Japp, då har ni sett dom. Nu ska jag bara använda dom så dom slutar att spänna.. =) Vet dock inte vilket par jag ska använda på jobbet imorrn, sista passet och allt... =)

Och vi får väl se vad som händer imorrn, efter min fina dusch jag fick av Caroline igår... =)

Susa in till stan




För nu ska jag hämta mina nya glasögon!

Mys med vän

Det är vad som har hänt i mitt liv idag. Jag och Sara har varit en liten sväng på stan, sen hem hit för mat och film, (Skönheten&Odjuret och Tarzan). Efter det + en massa prat, så åkte vi hem till henne i Roma och där blev det ytterliggare en film (Twilight!) och ännu mer prat. =)
  Im gonna miss her när jag är borta, så som så många andra saker men det är ju bara för ett halvår och sen kommer jag hem igen! =)

Annars har det inte varit så mkt idag, jobbade ett kort pass, det var typ stendött, imorrn väntar stängning med Caroline och Sofie, ska bli kul.

Föresten, har nu bokat tid för att ta bort stygningen, på torsdag blev det. Kl. 11 och efter det blir det jobb direkt efter tror jag.. Får se..

Nej, nu ska jag fixa lite med datorn och sen så ska jag se insidan av mina ögonlock!


Bai!


PS, till Anonym, jag kan säga kommentaren till dig istället! =) DS.

Stängning

Stängde i helgen, det var ganska mkt att göra båda dagarna men det bästa hände i lördags!

Det är strax efter midnatt, en kille som är inne hos oss varje helg kommer in (nej, raglar in), välter ner på en stol närmast dörren och där förblir han, han är så jävla full att han inte kommer upp. 5 min senare så har han somnat! Men han sitter inte still nej. Nej han gungar fram och tillbaka, kastar sig upp och ramlar ner igen och så fortsätter han. Sen kommer det bästa (eller det äckligaste hur man väljer att se det)
Han pissar på sig

Då bestämmer jag, martin och per att ingen av oss kommer att gå i närheten av honom, så martin ringde polisen. Det tog en liten stund innan dom kom så vi stod mest och kollade på honom. Det gjorde alla som satt där och åt oxå, och flera kom fram till oss och frågade vad vi skulle göra med honom. Sen kom polisen och hämtade honom, jag kan ju tillägga att dom skrattade när dom såg honom och kallade honom vid namn. Som Angelica sa: Det är ju bara tragiskt, när polisen kan ditt namn!"

Och det bästa? En del av hans "sömn" finns på film =)

Idag har jag varit ute hos Emy och Anton, nu hinner jag nog bara med att vara med dom en gång till innan flytten. Gud, vad jag kommer att sakna dom!!!!

Aja, sängen nästa, jobb imorrn 10:30-13:30. Björn skulle tydligen vara ledig så då jobbar jag istället. (jag har en sån bra kommentar nu, men den vågar jag inte skriva här, jag får säga den högt istället.. =) )

Bai

Whistle while you work

Det var lite så på jobbet inatt, vi var så trötta att vi till sist blev fnittriga. Det var... intressant att jobba då, men väldigt roligt! =) Det var mycket att göra inatt, men det gick bra, som vanligt så lägger man i en högre växel när man ligger lite efter.

Ska snart till jobbet igen, 18-04 blir det ikväll. Ska bli roligt, vet dock inte vem jag jobbar med, Carro är sjuk så det är inte hon, men jag vet inte vem som har tagit hennes pass.. Aja, det visar sig.. =)

Har varit på hästtävling idag, var lagledare för GLRs lag i Division II i hoppning. Det var sista omgången och vi ledde innan. Tjejerna red jättebra och efter om omhoppning där jag bokstavligt gömde mig bakom ett plank för att jag inte vågade se när dom red, så visade sig att vi slog den andra laget på tid och vann därmed! Och, givetvis, så vann vi den totala också då!

Nej, fixa lite här hemma, sen blir det mat och efter det - jobb.

Trött

Sitter nu och funderar på om jag ska sova ngt innan jobb kl 00. Jag är iofs lite trött, men jag vet att om jag bara sover ngn timme och sen ska upp och jobba, då är jag sååå jävla trött istället..

Naj, det får vi se hur det blir.. Har varit ute hos Emy och Anton idag, det var mysigt! Ska ut dit på söndag kväll igen och ha dom på måndag, då har dom bestämt att vi ska bara chokladbollar! Det ska bli spännande... =)

Man får ju passa på att ha dom nu, idag är det exakt två veckor tills jag flyttar!! *Gulp*
Har fått hela december schemat nu, föresten! Jag landande på ca 180 timmar, Me like! =)

Nej, nu ska jag spela en turnering på blip.se och sen så blir det nog sussa en liten stund.. Blir nog lite jobbig på jobbet annars.. =)


Nightynight

Good night

Sitter och lyssnar på sommarminnen, bra sommarminnen. Tonights gonna be a good night


Men varför är det så att det är lättare att komma ihåg sommarminnen än vinterminnen eller minnen från nån annan årstid?
Jag kommer ihåg mysiga vinterfikor, med näsor och kinder röda, så röda efter promenad eller bus utomhus. Jag kommer ihåg mysiga promenader genom höstens härliga färger. Jag kommer ihåg glädjen när man märkte att våren var på väg tillbaka igen.

Bra minnen får man året om, det viktigaste är inte vilken årstid det är utan med vilka man är med.

Yay!

Hej! Idag är jag glad, nej punkt där inget men idag inte!

Träffade restaurangchefen för Sälen idag! Hon följde med Franklyn ner hit. tyvärr så hann vi väl mest säga hej och presentera oss men men.. =)

Sen när jag kom hem så fick jag ett sms från sälen med lösenord och sånt för deras hemsida till restaurangen. Jag loggade in (da! nyfiken ju..) och fick se att det fanns schema fram tills den 13 dec. Yay! Skönt att veta hur man jobbar liten del av dec iaf, och på dom 10 dagarna som det är öppet, så jobbar jag nu alla =)
money money money... =)

Nä, in i duschen, tvätta arbetskläderna så kommer snart mamma och pappa hem!

Presentjakt

Vad det kan vara svårt att hitta en present till en 18åring ibland! En av kusinerna fyller 18 på torsdag och annars så brukar vi mest ge pengar mellan oss kusiner och så, men när man fyller 18 så förtjänar man ngt mer =)

Nu vet jag inte om hon brukar läsa här så jag vågar inte skriva vad jag har köpt, det får ni veta på fredag =)

Annars har jag inte gjort så mkt idag, sov väldigt dåligt inatt, armen bråkade.. - Eller det var väl egentligen stygnen som bråkar..
Jag vet att jag låter som en mes som gnäller över det här lilla, men jag är en liten mes när det gäller sprutor och sy och sånt. Och det kan jag faktiskt stå för, för samtidigt är jag modigt när det gäller annat. Som min kära mamma sa (håll i er nu)

Det är alltså lättare att dyka med hajar än ta en spruta?

Nu blev jag lite osäker på om det vara mamma som sa det eller om det var ngn annan... hm, får kolla upp det!

Nu ska jag spela lite Sims och sen kommer pappa hem om ett tag, sen är det jag och han hemma ikväll, både mamma och Mattias jobbar kväll..

Out


Här går det undan...

Lite kul när man ena sekunden blir undersökt av läkaren och nästa så ligger man på en brits och får en leverfläck bortopererad. Här går det undan.. =)

Men allt gick bra, hon tog bort en fläck, dom andra var det ingen fara med sa hon så det var väldigt skönt att få höra...! =)

Så nu sitter jag i soffan, med en arm som har stygn, tejp, bandage och den är fortfarande allmänt bortdomnad. Men det är ganska skönt för det lär ju göra ont när bedövningen släpper... Aja, nu slipper jag den iaf..

Nej, nu lär Angelica skratta men jag ska verkligen inte resa mig från soffan på hela dagen, jag ska inte göra ett dugg! Jag menar - hur ofta får man order från läkare att slappa på soffan hela dagen? =)


Out

Okay



Wish me luck!!


skumt...

Hittade den här artikeln på Aftonbladets hemsida... Vad mer kan man säga än: Här har iaf nånting gått väldigt fel!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6076362.ab



Sunday

Hello, hur mår ni idag?

Jag är trött.. Det blir väl lätt så när man jobbar natt.. Inatt gick det iaf ganska bra, det var dock mkt folk.. Men inte som i fredags när vi blev så gott som överkörda! Men vi har iaf en mkt snäll chef.. Som tack för bra jobbat när vi bara var 4 pers så fick vi en varsin biocheck av Magnus! Väldigt nice! =)

Imorrn så är jag ledig, men jag ska då till läkaren för mina mystiska fläckar.. Försöker att inte stressa upp mig, och det går faktiskt ganska bra.. Försöker dock att gå in med mentaliteten att jag inte kommer att få ett svar imorrn, dom lär få skicka prover innan vi får reda på ngt. Men men, allt löser sig på ngt sätt...

Föresten, fick reda på inatt att dom i Sälen har flyttat fram öppningsdatumet så nu börjar inte vi förens den 3 dec. Men vi fick även reda på att vi får tillgång till stugan den 27 nov, så det går framåt.. vääldigt sakta men endå säkert.. =)

Nej nu ska jag återgå till min slapparsöndag, vi är nog inte allt för mkt för att fira fars dag, pappa håller på att spacklar badrummet (det är iaf vad jag tror att han gör). Så mkt för fars dag... =) Fast han har iaf fått höra grattis och så hade vi tårta till fikat..

Bai

Yay!

Nu blev min dag såå mycket ljusare! Dom ringde precis från hudmottagningen, dom hade fått ett återbud på måndag! =)

Så jag kan få reda på hur det ligger till innan Sälen!! =)

Yay! =)

091105

Ok, jag tänker inte nämna det som många har nämnt idag, vädret. Förutom en sak, en kommentar som gjorde att jag älskar honom ännu mer. Anton, imorse när han hade vaknat så tittar han ut, ser snön och utbrister:

Snö! Tomten kommer nu?!

Kan man vara gulligare?

Imorrn så  jobbar jag natt så dagen skall spenderas med lite städning, tvättning och allmänt fix. Sånt som kanske inte är det roligaste men det måste göras, annars kommer det tillbaka och biter en i arlset senare.. =)

Ok, ögonen går i kors på mig, dags för sängen? Nog för att syrrans soffa är skön men när ungarna vaknar innan kl 6 så är det ganska skönt att få lägga sig i sin egen säng.


Out.


Ps. vet ni vad som skall pryda min vägg uppe i Sälen? Min resplanering för Sydafrika. Som motivering för att jobba arslet av mig =)

Grattis!

Har jag önskat min lilla kära pappa ikväll! Min present? Ja, den "riktiga" presenten får han på lördag för då kommer resten av syskonen hit men han fick iaf nybakade Anna Banana muffins när han kom hem! Och jo, han blev riktigt glad. =)
 
Annars har jag inte gjort så mycket sen jag skrev sist. Var ute i lördags. Grymt mycket folk och det var helt ok, -varken mer eller mindre. Jag vet inte riktigt varför det var så, en stor del var nog att jag var så grymt trött efter 8-18 på jobbet.

Igår var jag gaanska trött så det var bara att ta det lugnt här hemma efter jobbet, såg Änglar och Demoner, recension finns här nedanför.

Imorrn väntar stängning med Johanna och Robin. Per ska även vara där och göra special på Combon. Det lär bli riktigt kul! Tror att jag ska överraska med kladdkaka, Johanna blev så ledsen när hon missade förra gången. =) Vi lär ju inte se varandra på ett tag med tanke på att jag sticker nu i slutet av månaden och hon sticker till landet dow under i januari och ska vara där ca ett år.. I gonna miss her! Får väl åka och hälsa på henne =)

På tal om resor=pengar. Häromdagen så började jag tänka på vad jag skulle göra om jag vann en massa pengar på lotto eller ngt. Och visst jag skulle köpa saker till familjen och jag skulle sätta undan pengar för framtiden och så, MEN en stooor del skulle jag använda till resor! Inget snack om saken. Vad skulle ni göra?

Nej, nu vankas det tårta här hemma, sen blir det nog att softa framför dumburken. Filmen The Terminal går kl nio ska nog se den. Me like Tom Hanks!

Go kväll!

Ps. Föresten, kan jag inte få lite feedback på mina filmrecensioner? är dom bra/dåliga? skriver jag för mkt om handligen, dvs avslöjar för mkt? är det ngt som jag inte borde skriva eller tvärtom? Alla tankar är välkomna!! =)

Änglar & Demoner

Äntligen har den kommit! Jag har väntat på denna film och nu ligger dvdn här bredvid mig.

Filmen är en uppföljare till Da Vinci koden. Tom Hanks har åter igen tagit på sig rollen som professorn Robert Langdon. Ayelet Zurer spelar Langdons motspelerska, Vittoria Vetra en forskare. Ewan McGregor finns även med i ganska stor roll, och det med bravur enligt mig. Jag har endast sett honom i Moulin Rouge men nu ska jag nog se några fler filmer med honom i. Och svensk som man är så måste jag bara påpeka att Stellan Skarsgård är med i filmen, en sak som helt hade gått förbi mig!

Filmen är då en uppföljare till Da Vinci koden, dock så stämmer inte det med böckerna, då det är tvärtom men jag gissar av en önskan att förenkla saker så gjorde dom så.
Robert Langdon blir bönbedd av Vatikanen att hjälpa dom rädda fyra kardinaler som blivit kidnappade av en person som hävdar sig vara Illuminati, en gammal fiende till kyrkan. Langdon kommer till Vatikanen i en kaotiskt tid, påven har dött och en ny ska väljas, inte helt smärtfritt visar det sig. Att rädda kardinalerna visar sig vara en jakt mot tiden då kidnapparen har en bomb som består av antimateria - ett ämne som kan få halva Rom att försvinna i explotionen. Langdon använder sig av en flera hundra år gammal väg som beskrivs i gamla dokument för att hinna fram i tid.

Ron Howard var regissör för denna film, precis som för Da Vinci koden. Och han lyckades att uppfylla alla föväntningar som fanns efter första filmen och jag hoppas bara att han kommer regissera nästa film.

Hans Zimmer har gjort musiken och det nog ingen enkel uppgift han hade. En film i Vatikanen, den heligaste platsen på jorden för vissa personer. Men den är ändå ganska mycket "Hollywood", mycket biljakt och explosioner. Sen så är det även vissa bitar då det är mycket prat men musiken måste ändå finnas där, för att hålla intresset uppe och att föra filmen vidare. Hans Zimmer har länge varit en favorit för mig. Han har gjort musiken till Pirates triologin, Sprit, Lejonkungen, Prinsen av Egyptien, Gladiator för att bara nämna några.

Filmen var jättebra och jag rekommenderar att alla ska se den, fast det är ju ett plus om man tycker om mysterier och såna filmer. Annars kanske den blir lite tråkig... fast det betvivlar jag för enligt mig har filmen lite av allt.

Betyget blir faktiskt 5 av 5! Mycket av det tror jag är pga jag har en riktigt softspot för mysterier i alla dess former.


RSS 2.0