My Sister´s Keeper

Filmen är från 2009 och är regisserad av Nick Cassavetes.
Filmen handlar om familjen Fitzgerald; Sara, Brian, Kate, Jesse och Anna. ¨

Äldsta dottern, Kate (Sofia Vassilieva), fick cancer som liten flicka så Sara (Cameron Diaz) och Brian (Jason Patric) skaffade Anna (Abigail Breslin), ett så kallat "designat barn". Annas gener är anpassade efter Kates behov. Anna har hela sitt liv gett Kate blod, celler, benmärg m.m
Men vid 11 års ålder så går Anna till en känd advokat (Alec Baldwin) för att stämma sina föräldrar för rätten till sin egen kropp, så hon slipper donera mera. Kate blir värre och värre och familjen försöka komma underfund med hur dom ska gå vidare. De hamnar i rätten och hemligheter kommer fram.  

Man får genom filmen höra alla i familjens sida och det gjorde filmen så mycket bättre för mig. Den delen som gjorde mig alldeles gråtfärdig vad Kates (Sofia Vassilieva) del. En ung tjej som varit sjuk i större delen av sitt liv men som ändå är klokare än många vuxna.
Det är lite synd att man inte får mer insikt i Jesses (Evan Ellingson) del i historien. Han lider med alla i sin familj men han är den som får stå i bakgrunden.
Abigail Breslin är lysande som rollen som Anna. Hon spelar en 11 årig tjej som varit med om alldeles för mycket och som är alldeles för klok för sin ålder.

En film som berör ett väldigt svårt ämne, när ens ena barn blir sjukt - vad gör man?


Se den här filmen! Den har allt; humor, glädje, kärlek, sorg. Och hur man tar sig igenom allt det som en familj.


Kommentarer
Postat av: Jessica H

Jag har läst boken, den är helt underbart bra!

2011-04-15 @ 22:19:04
URL: http://jessicaolinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0