Jag vill!!!!

Lite information från www.destinationsydafrika.se


Möte med vithaj, The Big Five & valhaj

◊ GANSBAAI ◊ SABI SAND PRIVATE GAME RESERVE ◊ MOCAMBIQUE ◊

13 dagar / 12 nätter

Detta är den ultimata Afrikaresan! Ni får uppleva vithaj på nära håll i Gansbaai, vildmark i ett av de privata reservaten vid Krugerparken och tropiska korallrev i Mocambique där valhajen är huvudattraktionen!

Detta förslag går naturligtvis att modifiera eller kombinera med andra destinationer om ni önskar. Tala om vad ni har för önskemål så sätter vi ihop en resplan som passar er perfekt! Självklart kan vi boka in en hyrbil till er så att ni kan utforska omgivningar lite längre bort på eftermiddagarna.


Dag 1:
Ni anländer på Cape Town International Airport (flygbiljett ingår ej). På flygplatsen möts ni upp av en av våra samarbetspartners som tar er till Gansbaai, en ca två timmars bilfärd genom spektakulära bergspass. Utnyttja kvällen till att koppla av efter den långa resan. Under er fyra dagar långa vistelse i Gansbaai bor ni på Saxon Lodge Guest House.

Dag 2-4:
Efter en tidig frukost blir ni upphämtade på Saxon Lodge för turen ut till Shark Alley och vithajarna, om vädret tillåter. Ni är ute i ungefär fem timmar, beroende på hur aktiva hajarna är. När ni återvänder till hamn har ni resten av dagen fri till att utforska Gansbaai. Varför inte ta en tur till De Kelders Caves och besök den arkeologiska utgrävningsplatsen, paddla havskajak, fiska, ta en tur på hästryggen eller kanske göra en utflykt till Cape Agulhas eller vindistrikten?

Dag 5:
Nu är det dags för era sista fem timmar i vithajarnas sällskap. När turen är över återvänder ni till Saxon Lodge för att hämta era väskor och vistelsen i Gansbaai är över för den här gången. Turen går nu tillbaka till Kapstaden där ni övernattar på City Lodge V&A Waterfront.

Dag 6:
Efter en frukost i lugn och ro tar ni hotellets City Lodge Shuttle till Cape Town International Airport för en två och en halv timmes inrikesflyg till Kruger Mpumalanga International Airport (flygbiljett ingår ej). Där tas ni emot av vår samarbetspartner som kör er till Notten's Bush Camp – ungefär en och en halv timmes bilfärd – där ni stannar i två nätter.

Väl framme har ni gott om tid att installera er i er bungalow innan ni åker på en kvällssafari i en öppen jeep. I solnedgången stannar ni någonstans i bushen för en drink innan ni fortsätter in i natten för att söka efter nattaktiva djur med hjälp av strålkastare. Beroende på hur aktiva djuren är återvänder ni till lägret vid 20.30 där middag serveras runt lägerelden, i en så kallad boma.

Dag 7:
Hela dagen ägnas åt att leta vilda djur i Sabi Sand Private Game Reserve. Ni blir väckta till ljudet av afrikanska trummor och efter en kopp kaffe eller te beger ni er ut på dagens första safaritur. Återigen, beroende på hur aktiva djuren är återvänder ni till lägret vid niotiden för frukost. Efter frukost får ni tid till att njuta av den lugna afrikanska bushen. Ni kan ge er ut på en vandringstur med en beväpnad ranger/tracker, gå ner till vattenhålet för att smygtitta på djuren som kommer för att dricka under dagens varmaste timmar, hålla utkik efter exotiska fåglar i och runt lägret eller bara koppla av vid poolen. På eftermiddagen bjuds det på kaffe och te och sedan bär det av ut i bushen igen för ytterligare en kvällssafari i jakt på The Big Five.

Dag 8:
Dagen börjar med en safari i soluppgången och efter det frukost, men sedan är er vistelse på Notten's Bush Camp över och ni blir hämtade för transport till Kruger Mpumalanga International Airport för den en timme långa flygturen tillbaka till O.R. Tambo International Airport (flygbiljett ingår ej). Ni tar City Lodge shuttle från flygplatsen till Johannesburg International Airport City Lodge där ni övernattar.

Dag 9:
Idag bär det av till Mocambique så ni måste upp tidigt för att ta City Lodge shuttle tillbaka till flygplatsen. Ni tar flyget till Inhambane vid Mocambiques kust (flygbiljett ingår ej). Härifrån blir det transfer till Barra Lodge, där stannar ni i fyra nätter. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

© Andrew Woodburn
Dag 10-12:
Idag har ni två dyk på reven utanför kusten framför er, om vädret tillåter. Huvudattraktionen är den stora valhajen som man ofta träffar på nära kusten och därför är chansen störst på väg till eller från ett dyk. När ni upptäckt en valhaj släpps ni av framför den och låter den simma fram till er. Då bubblorna från dykutrustning kan skrämma djuren använder ni er bara av snorkel.

På eftermiddagen har ni tid att njuta av paradiset! Slappa av och njut av solen på de vita stränderna, gör en utflykt till en av de lokala byarna eller ta en tur till Inhambane.

Dag 13:
Nu är det dags att lämna paradiset. Efter frukost blir ni körda tillbaka till Inhambane Airport (flygbiljett ingår ej) för att där ta flyget tillbaka till Johannesburg. Här tar ni sedan flyget hem till Norden (flygbiljett ingår ej) eller fortsätter er semester i det underbara Sydafrika.


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag vill meed!!!!

2009-10-11 @ 14:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0